Työntekijätarinat

Projektipäällikön työssä katsotaan tulevaisuuteen

Työni rata- ja sähköprojektien projektipäällikkönä tarjoaa minulle hyvät näkymät huomiseen, sillä olen mukana toteuttamassa uutta raitiorataa ja sen sähköistystä. Lisäksi käynnissä on peruskorjauksia muutamissa sähkönsyöttöasemissa HKL:n omistamista yli 50:stä syöttöasemasta ja muuntamosta. Vaikka työni kohdistuukin pääosin sähköistyskohteisiin, osa hankkeista keskittyy myös muihin teknisiin järjestelmiin ja ratainfraan, mikä pitää työpäivät vaihtelevina ja kiinnostavina.

Raitiovaunu kääntyy Kalliossa. Taustalla kirkko.

Tämä teksti on kirjoitettu ennen 1.2.2022, kun Kaupunkiliikenne Oy oli vielä HKL.

Työ metron ja ratikan parissa on pitkälti oma maailmansa. Asiantuntijatehtävissä HKL:ssä vaaditaan valmiutta omaksua uutta tietoa, sillä kohteet ovat usein ainutlaatuisia ja ratkaisuja on sovellettava sen mukaan. Onneksi aina löytyy työkavereita, jotka auttavat. Tässä työssä haasteet on ratkaistava tilanteen mukaan, jolloin luovuus versoo usein uusia ideoita.

Asiantuntijatehtävissä HKL:ssä vaaditaan valmiutta omaksua uutta tietoa, sillä kohteet ovat usein ainutlaatuisia ja ratkaisuja on sovellettava sen mukaan.

Vastuullisuus on tärkeä osa työtäni samoin kuin mielestäni koko HKL:ää. Tässä työssä tarvitaan pitkäjänteisyyttä ja taitoa arvioida, onko järkevämpi kehittää nykyistä vai hankkia uutta.

HKL:ssä suunnitellaan ja rakennetaan nyt paljon huomista varten. Suuret raideliikennehankkeet ja erityisesti olemassa olevasta infrasta huolehtiminen takaavat sen, että joukkoliikenne toimii myös tulevaisuudessa.

Projektipäällikkö Eero Valkama