Asentaja metrovaunussa.

Töissä meillä

Meillä on ainutlaatuiset näkymät, sillä meitä tarvitaan laajenevan raideliikenteen tarpeisiin liikennöinnissä, kunnossapidossa ja raidehankkeiden kehittäjänä.

Miljoonien matkojen mahdollistaja

Hallinnoimme Helsingin joukkoliikenneinfraa ja omistamme raitiovaunukaluston. Vastaamme raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä sekä kunnossapidosta. Hoidamme lisäksi Suomenlinnan lautan liikenteen sekä järjestämme Helsingin kaupunkipyöräpalvelun.

Pääkaupunkiseutu kasvaa ja kehittyy ennennäkemättömällä tavalla! Se takaa päästöttömällä sähköllä toimivan raideliikenteen laajenemisen ja ainutlaatuiset näkymät meille kiinnostavien hankkeiden parissa. Pidämme kaupunkilaiset liikkeessä noin 1200 ammattilaisen voimin ja työskentelemällä 130 eri ammatissa.

Liikutamme

Olemme läsnä kaupunkilaisten arjessa joka päivä. Metrojunissa, raitiovaunuissa ja Suomenlinnan lautalla tehdään vuosittain yli 150 miljoonaa matkaa. Lisäksi vastaamme suositusta Helsingin kaupunkipyöräpalvelusta, joilla poljetaan vuosittain yli 3 miljoonaa matkaa.

Pidämme kunnossa

Helsingin raitiovaunujen, metrojunien, raitiotie- ja metroradan, metroasemien sekä neljän varikon kunnosta huolehtii noin 300 ammattitaitoista työntekijäämme.

Rakennamme ja kehitämme

Ainutlaatuista osaamistamme tarvitaan useissa suurissa pääkaupunkiseudun raideliikennehankkeissa, kuten Raide-JokerissaKruunusilloissa ja Kalasatamasta Pasilaan -hankkeessa. Tulevaisuudessa osaamistamme tarvitaan yhä enemmän pääkaupunkiseudun raideliikenteen laajentuessa.

Metrojunan kuljettaja junan ovella.

”Me tuotamme kaupunkilaisille, matkustajille ja yhteiskunnalle erittäin tärkeää palvelua. Olemme osa Helsingin selkärankaa. Se motivoi tekemään työni erittäin huolella.”

Teemme töitä yhdessä

Parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi työskentelemme kuudessa eri toiminnallisessa yksikössä tiiviissä yhteistyössä keskenämme.

Perustehtävämme osuu vastuullisuuden ytimeen

Insinööri tekee muistiinpanoja, taustalla metrojuna.

Me tuotamme kestävän liikkumisen palveluja, joiden avulla tuetaan kaupungin ympäristötavoitteiden saavuttamista. Kestävä ja laadukas raideliikenne vähentää yksityisautoilua ja edistää kaupunkirakenteen tiivistymistä. Lisäksi hankimme ainoastaan päästötöntä sähköä, jolloin raideliikenteestä ei aiheudu lainkaan suoria hiilidioksidipäästöjä. Tehtävämme on myös tuottaa luotettavia, turvallisia ja esteettömiä liikennepalveluja. Metro-, raitiovaunu- ja Suomenlinnan lauttaliikenteen asiakaskokemuksen laatua ja turvallisuutta mittaamme ja parannamme muun muassa asiakastyytyväisyyskyselyiden ja asiakaspalautteen avulla.

Turvallisuutta kehitämme tällä hetkellä esimerkiksi kiinnittämällä huomiota metroasemien viihtyisyyteen ja parantamalla ratatyömaiden turvallisuutta. Esteettömyyden huomioimme monin tavoin niin metrojunissa ja raitiovaunuissa kuin asemilla ja pysäkeilläkin. Koko raitiovaunukalusto on matalalattiaista ja raitiovaunuissa on pysäkkikuulutukset.

Tavoitteenamme on olla vastuullinen ja haluttu työpaikka, jossa henkilöstö voi hyvin ja joka tarjoaa mahdollisuuden merkityksellisen työn tekemiseen ja työssä kehittymiseen. Haluamme kehittää työtekijöiden osaamista, tukea mahdollisuuksia edetä uralla ja palkita hyvästä työstä. Osaava ja motivoitunut henkilöstö on tärkein voimavaramme ja yhdessä olemme joukkoliikenteen arvostetuin osaaja jatkossakin!