Työntekijätarinat

Metron käyttöönottopäällikkö pitää huolta kokonaiskuvasta

Metron uusi osuus Matinkylästä Kivenlahteen on avautumassa, ja minun vastuullani on koordinoida käyttöönottoon liittyviä tehtäviä Kaupunkiliikenteellä.

Parrakas mies, metrojuna taustalla.

Koko organisaatiomme on mukana valmisteluissa, ja minun tehtäväni on luoda toimintaedellytyksiä eri osapuolille. Minulla on oltava käsitys kokonaisuudesta, jotta ymmärrän, mitä asioita on huomioitava. Pidän yllä tilannekuvaa ja välitän tietoa johdolle.

Minulla ei tarvitse olla syvällistä ymmärrystä eri järjestelmien tekniikasta, siihen meillä on osaavaa henkilöstöä. Teknistä tietämystä on kuitenkin oltava, jotta voin ottaa kantaa asioihin, pystyn koordinoimaan päätöksiä ja välittämään tietoa eteenpäin.  

Metrolinjan jatkeen käyttöönotto eri tehtävineen vaatii toimivaa yhteistyötä. Työni on hyvin vuorovaikutteista; pitää luoda yhteyksiä ihmisiin.

On mukava tehdä tätä työtä ympäristössä, jossa kaikki ovat yhteistyöhaluisia. Apua löytyy aina, kun sitä tarvitaan. 

Iso hanke on ollut opettavainen. Talon sisäiset vastuut ja roolit ovat hahmottuneet minulle hankkeen myötä paremmin. Useassa hankkeessa työskentely samanaikaisesti vaatii kykyä hallita omaa ajankäyttöä ja toisaalta delegoida tehtäviä.

Työni vaatii myös itsenäistä päätöksentekoa ja näkemystä asioista. Päätöksillä on pitkä kantama, ja se tietysti asettaa sopivasti paineita. 

Ari Pekka Tarvainen
Käyttöönottopäällikkö