Pikaraitiovauna ajaa lumisessa maisemassa.

Tule meille kuljettajaksi!

Tule meille kuljettajaksi! Kaupunkiliikenne Oy:n kuljettajan työllä on ympäristölle ja matkustajille korvaamattoman suuri merkitys; kuljettajat pitävät kaupunkilaiset liikkeessä ympäristöystävällisesti ja täsmällisesti. Ammatti on monella tapaa ainutlaatuinen – harvassa työpaikassa näkee auringon nousevan ja kaupungin heräävän samalla tavoin kuin raitiovaunun tai metrojunan ohjaamossa.

Maistiaisia metrojunankuljettajan koulutuksesta

Meillä viihdytään

Kuljettaja metrojunan ohjaamossa.

Tarjoamme liikkuvan työn mukavien työkavereiden parissa. Olemme turvallinen työnantaja, ja raideliikenneverkoston kolminkertaistuttua tarvitsemme tulevaisuudessa kuljettajia yhä enemmän. Palkkaa täydentävät hyvät työsuhde-edut, kuten työsuhdematkalippu, mahdollisuus työsuhdeasuntoon ja lounas-, liikunta- ja kulttuuriedut. Meillä viihdytään – keskimääräinen palvelusaikamme on noin 12 vuotta.

Koulutamme uuteen ammattiin

Osaavat kouluttajamme kouluttavat sinut työhösi yhteistyössä Stadin ammatti- ja aikuisopiston kanssa. Opiskeluajalla olet jo työsuhteessa ja sinulle maksetaan koulutuksen ajalta palkkaa. Opiskelu toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Opiskelu lähtee liikkeelle kaksi kuukautta kestävällä lähiopetusjaksolla ja sitä seuraa neljän (4) kuukauden mittainen työharjoittelujakso. Opiskelu on kokopäivätoimista, jossa opetus on painottunut iltoihin ja viikonloppuihin.

Raitiovaunun kuljettajat raitiovaunun ovella.
Artic-raitiovaunu liikenteessä.

Tulevaisuuden ala

Kuljettajat on suurin ammattiryhmämme. Yhteensä metrojunan ja raitiovaununkuljettajia on tällä hetkellä yli 600 ja joukko tulee tästä vielä kasvamaan: Tulevaisuudessa läntisen metro-osuuden laajennus sekä monet raitiotiehankkeet kuten Raide-Jokeri ja Kruunusillat tulevat varmistamaan, että kuljettajia tarvitsemaan yhä enemmän.”Meidän työ näkyy kaikkien kaupunkilaisten arjessa, ja meillä on näkymät, joita kukaan muu ei näe. Meidän työ kulkee vastuullisuus edellä, ja meidän rooli on tärkeä kasvavan alan keskellä. Me pidetään huomennakin kaupunki liikkeessä! ”

Miten minusta voi tulla Kaupunkiliikenne Oy:n kuljettaja?

B-luokan ajokortti

Sinulla on vähintään suomalainen B-luokan ajokortti ja nautit ajamisesta.

Ikä riittää

Olet vähintään 21 vuoden ikäinen, joten ajokokemusta on ehtinyt jo hiukan kertyä.

Hyvä terveys

Terveydentilasi sallii liikenneammatissa toimimisen ja istumatyön. Lisätietoa vaadittavasta terveydentilasta voit lukea Traficomin sivulta

Turvallinen ajotapa

Menneisyydessäsi ei ole vakavia liikennerikkomuksia.

Vastuuntuntoinen ammattilainen

Vastuullisuus liikenteessä on sinulle luonnollinen toimintatapa.

Työajat vaihtelevat

Sinulla on valmius tehdä vuorotyötä ja ymmärrät, että se edellyttää joustoa.

Asiakaspalvelu pelaa

Kuljettajan työ on kaupunkilaisten palvelua. Vuorovaikutustaidot ja palveluhenkisyys ovat tässä hommassa avainasemassa.

Kielitaito hyvällä tasolla

Sinulla on hyvä suomen kielen taito, jolla varmistetaan täsmällinen viestintä ja sen kautta turvallinen liikennöinti.