Kaupunkipyöriä rivissä.

Kaupunkipyörät

Kaupunkipyörä on yhteiskäyttöpyörä Helsingissä liikkuville, niin asukkaille kuin vierailijoillekin.

Helsingin kaupunki tavoittelee pyöräilyn osuuden kasvattamista kaupunkiliikenteessä. Kaupunkipyöräpalvelu tukee tätä tavoitetta.  Pyöräasemalta pyörän saa ajettavaksi rekisteröitymisen yhteydessä saatavalla pyöräilijätunnuksella tai HSL:n matkakortilla sekä avainkoodilla. Viideltä asemalta pyörän saa käyttöönsä maksukortilla ilman ennakkorekisteröitymistä.

Kaupunkipyörä täydentää joukkoliikennepalveluja

Kaupunkipyörä on yhteiskäyttöpyörä Helsingissä liikkuville, niin asukkaille kuin vierailijoillekin. Kaupunkipyöräjärjestelmä täydentää joukkoliikennepalveluja ja tuo matka-aika- ja terveyshyötyjä.

Kaupunkipyöräpalvelun alkaessa vuonna 2016 verkosto käsitti 50 pyöräasemaa ja 500 kaupunkipyörää. Kauden alkaessa 2022 kaupunkipyöriä on 3 520. Helsingissä on 242 pyöräasemaa Kehä I:n eteläpuolella. Itäisin asema on Vartioharjussa.  Laajensimme kaupunkipyöräpalvelua Helsingissä, jonne tuli touko-kesäkuun aikana 105 uutta asemaa ja 1 050 uutta pyörää. Uudet asemat asennettiin vaiheittain. Kaikki uudet pyörät tulivat käyttöön kesäkuussa.

Myös Vantaalla ja Espoossa

Espoossa pyöräasemia on 110. Espoon asemat sijoittuvat Kaakkois-Espooseen ja Leppävaaraan. Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräpalvelu toimii yhtenä kokonaisuutena.

Vantaan kaupunkipyöräpalvelu käynnistyi 3. kesäkuuta 2019. Pyöriä on 1 000 kappaletta noin 100 eri kaupunkipyöräasemalle. Asemat sijaitsevta keskusta- ja työpaikka-alueilla Tikkurilan, Aviapoliksen, Myyrmäen, Kivistön ja Koivukylän suuralueilla.

Vantaallakin pyörien käyttöönotto ja palautus tapahtuu HSL:n matkakortin ja mobiilisovelluksen avulla. Mutta Vantaan  järjestelmä on eri kuin Espoossa ja Helsingissä eikä siksi pyöriä voi käyttää ristiin näiden kahden järjestelmän välillä.

Kaupunkiliikenne Oy vastaa palvelun hankinnasta Helsingissä

Kaupunkipyöräpalvelusta vastaavat Kaupunkiliikenne Oy Helsingissä ja Espoon kaupungin Tekninen ja ympäristötoimi Espoossa. Palvelua ylläpitää CityBike Finland.

Digipalveluista, markkinoinnista sekä asiakassuhteista vastaa Helsingin seudun liikenne HSL. Clear Channel Suomi Oy vastaa hankkeeseen liittyvästä mainosmediasta sekä kumppanuuksista.

Reittiopas

Voit etsiä pyöräreittiä syöttämällä lähtöpaikkasi ja määränpääsi viereiseen hakuun.

Hakukomponentin Hae reitti -painikkeesta siirrytään HSL:n Reittioppaaseen. Sivu avautuu uuteen ikkunaan.