Ilmakuva Vallilan varikosta.

Raitiovaunuvarikot

Raitiovaunuvarikkomme sijaitsevat Koskelassa, Töölössä, Vallilassa ja Roihupellossa.

Varikot

Raitiovaunut säilytetään ja huolletaan Töölön ja Koskelan varikoilla. Vallilassa tehdään myös isompia töitä kuten kolari- ja peruskorjauksia. Pikaraitiotien 550 (Raide-Jokeri) liikennettä varten valmistui oma varikko Roihupeltoon kesällä 2022.

Koskelan varikko ilmasta kuvattuna.

Koskelan raitiovaunuvarikko

Koskela on raitiovaunuvarikoista suurin. Siellä huolletaan ja säilytetään kaksi kolmannesta raitiovaunuista, ja Koskelasta käsin liikennöidäänkin suurinta osaa raitiolinjoista, linjoja 1, 2, 3, 6, 6T, 7, 8 ja 9. Varikolle ovat sijoittuneet myös koulutustoiminta, ratasähkö ja ratakorjaamo.

Töölön varikko ilmasta kuvattuna.

Töölön raitiovaunuvarikko

Töölö on raitiovaunuvarikoista pienin. Se palvelee linjoja 4, 5 ja 10. Töölössä huolletaan ja säilytetään noin kolmannes raitiovaunuista. Varikolla päivystää myös Kaupunkiliikenne Oy-Raitioliikenteen raivausauto HE125. Varikon vieressä toimii Ratikkamuseo.

Vallilan varikko ilmasta kuvattuna.

Vallilan raitiovaunuvarikko

Vallilan varikolla toimivat raitiovaunukorjaamo ja ratojen kunnossapito. Korjaamotoiminta jatkuu siihen asti, kunnes Koskelan varikko valmistuu. Vallilan varikolla työskentelee valtaosa Kaupunkiliikenne Oy:n toimistotyöntekijöistä.

Roihupellon raitiovaunuvarikko ulkoapäin.

Roihupellon varikko

Roihupellon varikko valmistui kesällä 2022 pikaraitiotietä 550 liikennöiville Artic X54-vaunuille sekä niiden kevyisiin korjaustöihin. Varikon tontilla on raiteita yhteensä noin neljä kilometriä, josta rakennuksen sisällä 1,7 ja ulkopuolella 2,3 kilometriä. Vaihteita varikolla on 24 kappaletta.