Työntekijätarinat
Suuret infrahankkeet tarjoavat näköalapaikan kaupunkikehitykseen
Projektijohtaja Juha Paahtiota kiinnostavat erityisesti suuret infrahankkeet; se miten hanke rakentuu alusta loppuun saakka.
Olen valmistunut ympäristöteknologian insinööriksi. Koulutusohjelmassa kiinnostivat erityisesti opinnot, joissa opiskeltiin infrastruktuuria, katu- ja maisemasuunnittelua ja niiden rakentamista sekä ylläpitoa – ylipäätään sitä, miten kaupungit toimivat ja mitkä ovat niiden onnistumisen edellytykset.
Julkishallinto on aina jostakin syystä vetänyt minua puoleensa kuin voimakas magneetti, ja päädyinkin kaupunkiympäristön toimialalle noin viideksi vuodeksi vastaamaan katu- ja muiden erinäisten yleisten alueiden kunnossapidosta.
Kaupunkiliikenne Oy, eli silloinen HKL, oli minulle entuudestaan tuttu työpaikka, sillä työskentelin vuonna 2017 HKL:n pysäkki-informaatiotiimissä. Myös opintojen työharjoittelut tuli suoritettua samaisessa tiimissä. Tästä aasinsiltana, nykyinen urani alkoi vuoden 2022 tammi-helmikuun vaihteessa, kun mielenkiintoinen avoin tehtävä Länsi-Helsingin raitioteiden parissa houkutti takaisin Kaupunkiliikenteelle hankkeen projektijohtajan tehtäviin.
Minua kiinnostavat erityisesti suuret infrahankkeet; se miten hanke rakentuu alusta loppuun saakka. On hienoa olla mukana kaupunkikehityksessä, nähdä kehitys myös jättimäisen hankkeen sisällä sekä se valtava asiantuntijoiden ja osaajien virta, mikä ylläpitää tätä kehitystä.
On hienoa olla mukana kaupunkikehityksessä ja nähdä kehitys myös jättimäisen hankkeen sisällä.
Kaupunkiliikenne tarjoaa useita kiinnostavia työpaikkoja suurissa infrahankkeissa, jotka tukevat vastuullisella tavalla kaupunkikehitystä – sitä miten kaupunki toimii, miltä se näyttää ja millaisen fiiliksen se jättää.
Suomessa ei ole samanlaista rakentamisen ja liikennöinnin sekä niihin liittyvän tuki- ja operatiivisen toiminnan synergiaa ja asiantuntijuutta muualla. Kaupunkiliikenteellä on mahdollisuus saada ainutlaatuista osaamista kasvavalta alalta.
Projektijohtaja
Juha Paahtio