Työntekijätarinat

Vaununkorjaaja on varikon valtias

Työskentelen Vallilan varikolla vanhempana vaununkorjaajana. Meitä ei Suomessa ole kovin montaa.

Vaununkorjaaja Niko Henriksson varikolla.

Ajauduin alalle oikeastaan hieman sattumalta. Ensimmäisen kerran tulin Vallilan varikolle töihin työssäoppimisjaksolle Vallilan ammattikoulun kone- ja metallialan opinnoista opettajan ehdotuksesta.

Siitä jatkoin samaan paikkaan kesätöihin, ja ennen armeijaa sovin korjaamopäällikön kanssa, että palaan takaisin. Vuoden 2006 heinäkuussa aloitin pysyvästi työt Vallilan varikolla.

Työurani vaununkorjaajana alkoi nivelvaunujen telikorjauksista. Olen lisäksi vastannut Römpelön ja Banaanin eli vanhan ja uuden harjavaunun korjauksista. Tällä hetkellä teen AH7-huoltoja eli Artic-vaunun viisivuotishuoltoja vaihto-osatuotannoissa.

Korjaamista ja kehittämistä

Tykkään työstäni, sillä työkaverit ovat mukavia ja työ monipuolista ja vaihtelevaa. Esimerkiksi AH7-projektin aloitimme tyhjästä, ja olemme saaneet kehittää prosessia itse.

Työnkiertoon on mahdollisuus myös Vallilan varikolla, mikä tuo mukavasti vaihtelua työhön.   

Viime kesänä olin auttamassa telikorjaamolla metrovarikolla. Työ on aika samanlaista kuin ratikkapuolellakin, mutta kaikki on vähän isompaa metromaailmassa. Työnkiertoon on mahdollisuus myös Vallilan varikolla, mikä tuo mukavasti vaihtelua työhön.   

Vanhempi vaununkorjaaja
Niko Henriksson