Metroliikenne katkeaa Rautatientorilla 3.6. – poikkeuksia myös idässä

Kesällä 2024 on käynnissä useita metron parannushankkeita, joiden takia metroliikenteeseen tulee katkoja. Metroliikenne katkeaa Rautatientorin metroasemalla 3.6. Rata-alueella tehtäviä töitä ei pystytä tekemään ilman metroliikenteen keskeyttämistä.

Rautatientorin metroasema.

Kaupunkiliikenne Oy parantaa Rautatientorin metroaseman paloturvallisuutta ja viihtyisyyttä uusimalla laiturialueen järjestelmiä sekä laituritason ja liukuporrasalueen valaistusta ja pintamateriaaleja. Töitä tehdään myös aseman rata-alueella.

Kesän ajan 3.6.–1.9. metrot länteen kulkevat Kampin metroasemalta ja metrot itään Helsingin yliopiston metroasemalta. HSL järjestää korvaavaa liikennettä Helsingin yliopiston ja Kampin metroasemien välille raitiolinjoilla 9 ja 9B. Myös kaupunkipyörät palvelevat metron puuttuvilla osuuksilla. Lisäksi bussit kulkevat normaalisti esimerkiksi Rautatientorin, Hakaniemen ja Sörnäisten metroasemien kautta.

Metroaseman sulkeutumisesta huolimatta liikkeet Rautatientorin metroaseman läheisyydessä palvelevat kesän ajan.

Metro kulkee tiheimmillään Helsingin yliopiston ja Itäkeskuksen välillä 5 minuutin välein. Kaikki Kampista lähtevät metrojunat ajavat Kivenlahteen asti, ja ne kulkevat tiheimmillään 6 minuutin välein.

Poikkeuksia metroliikenteessä myös Itäkeskuksen ja Mellunmäen välillä

Myös idässä Mellunmäen-metrohaaralla joudutaan katkaisemaan metroliikennettä kesän aikana. Kaupunkiliikenne Oy korjaa Länsimäentien sillat sekä Alakiven ja Mustapuronpolun alikulkukäytävät, ja jatkaa niiden elinkaarta. Näiden töiden takia Mellunmäen metroasema on kiinni 3.6.–8.9. ja Myllypuron metroasema 8.7.–4.8.

Kontulassa Kaupunkiliikenne parantaa metroaseman laituritason turvallisuutta ja viihtyisyyttä korjaamalla rakenteita ja uusimalla pintamateriaaleja. Kontulan asema on kiinni 24.6.–4.8.

Metron pääteasemana Mellunmäen-haaralla on Kontula 3.–23.6. ja 5.8.–8.9., Myllypuro 24.6.–7.7. ja Itäkeskus 8.7.–4.8.

Liikennekatkon yhteydessä Kaupunkiliikenne uusii samalla vaihteet välillä Itäkeskus–Mellunmäki, jotta metroliikenne on entistä turvallisempaa ja tehokkaampaa.

HSL järjestää metroa korvaavaa liikennettä Itä-Helsinkiin bussilinjalla 99M, joka ajaa Kontulan ja Mellunmäen välillä 3.–23.6. ja 5.8.–8.9. Kontulan metroasema sulkeuduttua linja 99M ajaa Itäkeskuksen ja Mellunmäen välillä.

Lue aiheesta lisää sivuiltamme