Metrokatko aiheuttanut Helsingin yliopiston aseman ruuhkautumista

Rautatientorin metroasema suljettiin korjaustöiden vuoksi maanantaina, ja metron itäsuunnan pääteasemana keskustassa toimii Helsingin yliopiston metroasema. Ensimmäisten päivien kokemukset ovat osoittaneet, että Helsingin yliopiston asema ruuhkautuu aamu- ja iltapäivätuntien aikana, ja matkustajat ovat joutuneet jonottamaan pääsyä aseman liukuportaisiin ja hissiin. Pahimmat ruuhka-ajat asemalla ovat olleet noin klo 08:30-10:00 aamuisin ja klo 16:00 – 18:00 iltapäivisin.

Myös lännen suunnan pääteasemana toimivalla Kampin metroasemalla on hetkellisesti ollut vähäisempää ruuhkautumista.

Kaupunkiliikenne pahoittelee matkustajille aiheutunutta haittaa ja pyytää kärsivällisyyttä ruuhkassa kulkemiseen.

Ruuhkia ovat pahentaneet suuren kuormituksen alle joutuneiden liukuportaiden satunnainen vikaantuminen. Liukuportaiden toiminnan varmistamiseksi matkustajamäärää portaissa on jouduttu rajoittamaan ruuhkatuntien aikana. Helsingin yliopiston aseman toinen hissi on vikaantumisen vuoksi poissa käytöstä, ja hissin korjausta kiirehditään.

Järjestyksenvalvojat ohjaavat matkustajien kulkua ja opastavat asemalla liikkuvia.

Kaupunkiliikenne Oy suosittelee polkupyörien kanssa metrossa matkustavia käyttämään Helsingin yliopiston sijaan Hakaniemen metroasemaa, jossa on useita hissejä polkupyörien kuljettamiseen. Raitiovaunulla jatkavat matkustajat pääsevät myös vaihtamaan kulkuneuvoa useille raitiovaunulinjoille jo Hakaniemessä.

Metroliikenne katkon aikana on sujunut pääosin hyvin, ja metrot ovat kulkeneet aikataulun mukaisesti.

Lisätiedot käynnissä olevista hankkeista metrossa: kaupunkiliikenne.fi/kesan-2024-metrokatko/

Lisätiedot metron liikennemuutoksista: hsl.fi/metro2024