Pikaratikka tulee puun takaa, teksti Spåra Rapido.

Vihreät vaeltajat – uusi sukupolvi

Vihreiden vaeltajiemme reviirin ja lajikirjon kasvaessa me Kaupunkiliikenteellä teemme väsymättömästi töitä, että ne voivat hyvin pääkaupunkiseudun raiteilla myös tulevaisuudessa.Se on meidän tehtävämme.

Tervetuloa seuraamaan tosi tarinaamme uutterasta raiteellisten suvusta, joka väsymättä auttaa ihmisiä arjen kiireissä Homo traficus -lajin suotuisalla tuella. Löydät kampanjamme metroasemilta ja joukkoliikennevälineistä sekä videon ”Vihreät vaeltajat – uusi sukupolvi” tältä sivulta sekä somekanavissamme!     

Olemme ylpeitä päästöttömistä joukkoliikennevälineistämme, mutta haluamme nostaa esiin kaiken sen osaamisen, jota me Kaupunkiliikenteen Homo Traficukset käytämme joka päivä suunnitellessamme ja rakentaessamme kaupunki-infraa ja luodessamme edellytyksiä tulevaisuuden joukkoliikenteelle pääkaupunkiseudulla.


Raiteiden uusi valtias

Uusi vihreä vaeltaja, Spåra Rapido, on raitiovaunuista suurin ja nopein. Me Kaupunki­liikenteellä varmistamme, että se voi hyvin ja liikkuu harmoniassa ympäristönsä kanssa.

Pikaratikka tulee puiden takaa, linjakyltissä teksti Spåra Rapido.

Pikaraitiovaunu Spåra Rapido

Saavuttaa jopa 70 kilometrin tuntinopeuden ja saa ravintonsa päästöttömästä energiasta.

Katso video Spåra RapidoKatso video

Raiteelliset kaupunkilaisten tukena

Planeettamme sietokyvyn kannalta on tärkeää, että raiteellisten lajikirjo kasvaa, ja ne voivat auttaa yhä useampia ihmisiä arjen kiireissä ja ylläpitää siten ympäristön tasapainoa.

Raiteellisten uusin tulokas, sulavaliikkeinen Spåra Rapido saavuttaa jopa 70 kilometrin tuntinopeuden, mutta kyyditsee matkustajansa turvallisesti ja esteettömästi perille.


Reviiri laajenee

Me Kaupunkiliikenteellä pidämme huolen, että vihreiden vaeltajiemme kulkureitit on rakennettu toimivasti ja ekologisesti.

Ilmakuva, jossa metrojuna kulkee puiden väliin rakennetuilla kiskoilla.

Raiteellisten uudet reitit

Raiteellisten reviiri kolminkertaistuu tulevaisuudessa.

Katso video Reviiri laajeneeKatso video

Raiteelliset kaupungin kehittäjinä

Raiteelliset mahdollistavat pääkaupunkiseudun raideliikenteen laajentamisen ja kaupungin kehittämisen ympäristölle ja ihmisille yhä suotuisammaksi.

Vaikka reviirien ja pesimäpaikkojen rakentaminen hetkellisesti lisää päästöjä ja kustannuksia, raiteellisten hyöty ihmiskunnalle ja ympäristölle vuosikymmenten saatossa on korvaamaton.


Raiteellisia varten

Me Kaupunkiliikenteellä luomme ympäristöystävälliset edellytykset vihreiden vaeltajiemme pesimiselle ja liikkumiselle.

Rakennusmies seisoo rakennustelineen edessä auringonnousussa.

Kaupunkiliikenteen työntekijä Homo Traficus

Rakentaa, operoi, huoltaa ja suunnittelee elinvoimaista ympäristöä raiteellisille.

Katsovideo Raiteellisia vartenKatso video

Tulevaisuuden raiteelliset

Ihmisten heimoon kuuluvalla Homo Traficus -lajilla on tärkeä rooli alati kasvavan raiteellisten populaation elinympäristön rakentamisessa.

Sinnikkäiden Homo Traficusten aherrus ylläpitää alueen ekosysteemin tasapainoa, ja vain siten toimimalla vihreät vaeltajat löytävät paikkansa pääkaupunkiseudun raiteilta myös tulevaisuudessa.