Raitiolinja 13 alkaa liikennöidä 12.8. Kalasataman ja Pasilan välillä

Helsingin ratikkaverkko laajenee uusille alueille maanantaina 12.8, kun liikenne uudella linjalla 13 käynnistyy. Kaupunkiliikenne vastaa linjan liikennöinnistä ja kunnossapidosta.

Raitiolinja 13 koeajoissa Kalasataman ja Pasilan välillä Hermannin rantatiellä. Ratikka ja taustalla rakennuksia ja autoja.

Uusi raitiolinja 13 luo poikittaisen raideyhteyden Kalasataman ja Pasilan välille. Sen päätepysäkit ovat Länsi-Pasilassa Maistraatintorilla ja Sompasaaren eteläkärjessä sijaitsevassa Nihdissä.

HSL tiedotti tänään 19.6., että linjan 13 liikenne alkaa 12.8. Liikenteen aloittamisen edellytykset ovat kunnossa: sekä kalustoa että kuljettajia on riittävästi, rata- ja muut rakennustyöt on saatu valmiiksi ja infra on valmis liikennöintiä varten.

Kaupunkiliikenne vastaa raitiolinjan 13 liikennöinnistä

Linja 13 aloittaa liikenteensä maanantaiaamuna 12.8. klo 5.27 Nihdistä. Tarkkoihin aikatauluihin voi tutustua jo lähipäivinä hsl.fi:n reittioppaassa. Linja kulkee arkisin ruuhkassa ja päiväaikaan kymmenen minuutin välein, ja sitä ajetaan Helsingin kaupunkiratikoista tutulla kalustolla eli Artic- ja nivelvaunuilla.

Raitiolinjaa 13 ajavat kantakaupungin raitiovaununkuljettajat. Kaupunkiliikenne perehdyttää nykyiset sekä uudet kuljettajat kesällä.

Uusi linja tuo kokonaan uuden poikittaisen yhteyden kahden joukkoliikenteen solmukohdan välille, ja samalla ratikat valtaavat uusia alueita. Yhteydet Pasilaan paranevat Kalasataman lisäksi esimerkiksi Hermannista ja Arabianrannan eteläosista. Kun Laajasalon ja Hakaniemen yhdistävä Kruunusillat-yhteys valmistuu 2020-luvun loppupuolella, Pasilasta muodostuu suora ja vaihdoton joukkoliikenneyhteys myös Laajasalon Kruunuvuorenrantaan asti.