Rautatientorin metroasemalla käynnissä purku-, louhinta- ja betonitöitä

Rautatientorin metroasemalla työt pääsivät kunnolla vauhtiin kesäkuun alussa, kun asema suljettiin metroliikenteeltä. Kaupunkiliikenne Oy parantaa Rautatientorin metroaseman paloturvallisuutta. Töitä tehdään yötä päivää ja myös viikonloppuisin, jotta kolmen kuukauden metron liikennesulku riittää.

Savuotsan tekoa Rfautatientorin remontissa.

Vanhoja rakenteita on purettu metroaseman laiturialueella ja tunneleissa. Laiturialueella on aloitettu savuotsien betonirakenteen tekeminen. Laiturin reunaan rakennetaan savuotsa koko laiturin pituudelle erottamaan metrolaituri ja raidealue toisistaan. Länsimetron asemilla on vastaavanlaisia savuotsarakenteita, joissa matkustajille näkyy muun muassa metrojana ja opasteita.

Raiteilla tehdään louhintatöitä tunnelissa, jotta uudet savuovet saadaan asennettua. Savuovilla erotetaan metrotunneli ja laiturialue toisistaan. Tällä viikolla on aloitettu asentaa savusulun rakenteita. Edelliseen liittyvien raiteiden savuovien betoniset pieliseinien työt ovat käynnistyneet.

Rautatientorin liukuportaat remontissa.

Kuluneella viikolla on aloitettu myös liukuportaikon työt. Liukuportaiden alakattoalueet uusitaan ja liukuportaiden alaosaan asennetaan savusulkuovet. Paloturvallisuuden parantamisen liittyvät talotekniset työt etenevät suunnitellusti.

Rautatientorin metroasema on suljettuna 1.9.2024 asti.

Lue lisää kesällä toteutettavista hankkeista ja niiden etenemisestä.