Raide-Jokeri luovutti useita kohteita tilaajalle — Espoossa kaikki kadut luovutettu

Raide-Jokeri-allianssi on luovuttanut jälleen useita valmistuneita kohteita ja katuosuuksia Espoon ja Helsingin kaupunkien haltuun. Espoon puolella kaikki kadut on nyt luovutettu ja Helsingissä viimeiset luovutetaan tulevan talven aikana.

Ilmakuva Raide-Jokerin raiteista Viikissä.
Viikintie luovutettiin tilaajalle 14.9.2022.

Syyskuun luovutusten yhteydessä Raide-Jokeri-projekti luovutti tilaajalle Espoosta Keilaniemen pääteaseman, Helsingistä mm. osan Pitäjänmäentiestä, Käskynhaltijantien, Viikinkaaren, Viikintien ja Viilarintien. Sähkönsyöttöasemista luovutettiin kolme asemaa, ja tämän jälkeen luovutettuna on 12/16 syöttöasemaa. Viikinkaarelle palaavat myös bussit liikennöimään 3.10. alkaen.

Luovutuksen yhteydessä tilaaja ja toteuttaja käyvät läpi, että kohde on toteutettu sovitusti. Tilaaja, eli Espoon ja Helsingin kaupungit vastaanottavat luovutettavan kokonaisuuden, ja kunnossapitovastuu ja muut omistajan velvoitteet siirtyvät luovutuksen yhteydessä kaupungille. Samalla käynnistyy allianssin jälkivastuuaika. Jo luovutetuilla kaduilla tehdään edelleen käyttöönottoa ja teknistä koeliikennettä varten viimeisteleviä töitä.

Tekninen koeliikenne varikolla sujunut hyvin, linjalle siirrytään loppuvuodesta

Raide-Jokeri-pikaraitiotielinjan teknisen koeliikenteen on tarkoitus alkaa loppuvuodesta 2022. Koeliikenne etenee alueittain idästä kohti länttä. Roihupellossa sijaitsevalla varikolla koeliikenne alkoi elokuussa 2022, ja se on sujunut aikataulussa ja suunnitelmien mukaan.

Vaikka Espoossa työt ovat jo pääosin valmiita, nähdään siellä ratikka koeliikenteessä vasta vuonna 2023. Tämä johtuu siitä, että esimerkiksi sähkö- ja teknisten järjestelmien, kuten ajolankojen, on oltava yhtenäiset ja toimivat koko linjalla ennen kuin liikennöinti voidaan aloittaa. Lisäksi linjan ainut varikko sijaitsee linjan toisessa päässä, Helsingin Roihupellossa. Vaunujen huolto ja säilytys onnistuu ainoastaan varikolla, eikä liikennöintiä voida aloittaa ilman varikkoa. Siksi pikaraitiotien koeliikenne aloitetaan varikolta, josta se etenee osuus kerrallaan kohti Espoota ja Keilaniemen päätepysäkkiä.

Raide-Jokerin verkkosivut

Tutustu Raide-Jokerin varikkoon