Hakaniemen metroaseman pohjoispään lippuhallin perusparannus valmistuu alkusyksyllä – sisäänkäynnit torin puolella asemaa ovat käytössä

Hakaniemen metroaseman pohjoispään lippuhallin perusparannustyöt valmistuvat alkusyksyllä, jolloin sisäänkäynnit Toisella linjalla ja Porthaninkadulla avataan. Metroaseman eteläiset sisäänkäynnit Hakaniementorilla ja Ympyrätalon vieressä ovat käytössä.

Hakaniemen metroaseman pohjoiset sisäänkäynnit.
Havainnekuvassa metroaseman uudistetut sisäänkäynnit. Kuva: Arco Architecture Company.

Lippuhallin tiloissa on parannettu paloturvallisuutta, energiatehokkuutta ja tilavalvontaa. Lippuhalliin on rakennettu kaksi uutta liiketilaa ja nykyisiä liiketiloja on laajennettu.

Toisen linjan sisäänkäynnille on asennettu liukuportaat. Lippuhallin lattia- ja seinäpinnat on uusittu kokonaisuudessaan ja valaistusta on parannettu. Tiloihin on lisätty esteettömän liikkumisen opasteita. Esteetön sisäänkäynti tulee olemaan Porthaninkadun sisäänkäynnillä, jossa on hissi. Wc-tilat on uusittu, ja tiloihin on rakennettu uusi esteetön wc-tila.

Metroaseman lippuhallista tulee kulkuyhteys viereisen, rakenteilla olevan Lyyra-korttelin, alimman kerroksen päivittäistavarakauppaan ja myöhemmin muihin liiketiloihin.

Alkuperäisen aikataulun mukaan toinen puoli perusparannuksessa olevasta lippuhallista ja sen sisäänkäynti Toisella linjalla oli suunniteltu avattavaksi jo toukokuussa 2023. Erityisesti vanhojen sähköasennusten purkaminen ja uudelleenasentaminen sekä muun muassa metroaseman tilojen vesivuodot kuitenkin viivästyttivät rakennustöitä niin, että sisäänkäynnin avaamista oli siirrettävä muutamalla kuukaudella.