Kaupunkipyöräkausi alkaa 1.4. vaihtelevasta säästä huolimatta – viisi vinkkiä käyttöön

Kaupunkipyörillä päästään taas 1.4. alkaen. Tänä keväänä epävakaa säätilanne vaikuttaa kaupunkipyörien käyttöön. Lumisesta keväästä johtuen pyydämme noudattamaan erityistä varovaisuutta liikenteessä.

Lähikuva kaupunkipyöristä rivissä.

Lue viisi vinkkiä kaupunkipyörien käyttöön vaihtelevan sään vallitessa.

  1. Kaupunkipyörissä ei ole talvirenkaita, joten pyörillä ei voi ajaa liukkaalla tai lumisella maaperällä. Taluta pyörää tarpeen mukaan liukkaan tien yllättäessä.
  2. Käytä pyöräilykypärää kaupunkipyörällä ajaessa.
  3. Sääolosuhteet ovat hyvin vaihtelevat, joten noudata olosuhteiden edellyttämää huolellisuutta ja varovaisuutta. Kaupunkipyöräilijänä olet itse vastuussa siitä, että otat sääolosuhteet huomioon ja ajat varovasti.
  4. Tarkista Reittioppaasta onko kaupunkipyöräasema käytössä. Runsaslumisen talven vuoksi kaikki asemat eivät ole vielä 1.4. käytössä, mutta pystytämme ne heti lumitilanteen salliessa. Reittioppaasta näet reaaliaikaisesti käytössä olevat asemat, pyörien määrän ja reitit asemille.
  5. Jos lumi estää asematelineen käyttöä, voi pyörän palauttaa aseman viereen. Täydelle asemalle palautus onnistuu, kun pyörän näytöltä on valittavissa ”Palautus”. Vedä ohjaustangosta tuleva lukitusvaijeri viereisen kaupunkipyörän ympäri ja kiinnitä se palauttamasi pyörän ohjaustangon varressa olevaan lukkoon.

Kaupunkipyöräverkostoon kuuluu Helsingissä ja Espoossa lähes 4 600 pyörää. Pyöräasemia on Helsingissä 347 ja Espoossa 110. Vantaalla taas on käytössä 1 000 pyörää ja 120 asemaa. Helsingin ja Espoon kaupunkipyörät toimivat samaan tapaan kuin edellisinä vuosina. Rekisteröitymiseen tarvitset HSL-tunnuksen. Rekisteröinnin voit tehdä hsl.fi/kaupunkipyörät-sivustolla.