Rakennamme uusia liityntäpyöräpysäköintipaikkoja

Uusia liityntäpyöräpysäköintipaikkoja valmistuu tänä kesänä Pukinmäen juna-aseman sekä Rastilan, Puotilan ja Mellunmäen metroasemien yhteyteen.

Runkolukittavia pyöräparkkeja tiiliseinän edessä.

Suurin osa helsinkiläisistä asuu muutaman kilometrin säteellä jostain juna- tai metroasemasta. Asemien yhteydessä on tarjolla liityntäpyöräpysäköintipalvelu, johon pyörän voi jättää parkkiin ja jatkaa matkaa kätevästi junalla, metrolla tai bussilla. Polkupyörän jättäminen liityntäpysäköintiin ei maksa mitään eikä polkupyörän pysäköimisellä ole yleensä aikarajaa.

Rakennushankkeen aikana on laajennettu liityntäpyöräpysäköintialueita, uusittu asemien sisäänkäyntien yhteydessä olevia pysäköintikalusteita sekä tiemerkintöjä, rakennettu pyöräkatoksia ja parannettu opastusta.

Näillä toimenpiteillä parannetaan pyöräpysäköinnin laatua ja saavutettavuutta, mikä nostaa liityntäpyöräpysäköinnin käyttökokemusta merkittävästi.


”Alkukevään lumitilanne vaikeutti rakennustöitä. Onneksi työt ovat kuitenkin päässeet nyt etenemään, ja pyöräilijät pääsevät käyttämään suurinta osaa uusista paikoista heti kesän alusta alkaen. Loputkin näistä uusista liityntäpyöräpysäköinneistä saadaan kesän lopussa valmiiksi, ja uudet laadukkaammat pyöräpalvelut ovat käytettävissä” kertoo Kaupunkiliikenne Oy Projektipäällikkö Rebeca Romero.


Liityntäpyöräpysäköintimäärät asemittain uudistusten myötä:

  • Mellunmäen metroasema 397 pyöräparkkipaikkaa
  • Puotilan metroasema 232 pyöräparkkipaikkaa
  • Rastilan metroasema 180 pyöräparkkipaikkaa
  • Pukinmäen asema 140 pyöräparkkipaikkaa


Pyörien liityntäpysäköinnin kehittäminen toteuttaa valtakunnallisen kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman toteutumista. Vuosien 2022-24 aikana tulemme vaiheittain uusimaan kaikki vastuullamme olevat liityntäpyöräpysäkit sekä lisäämään vuosittain runkolukittavien pyörätelineiden määrää.

Lisätietoja pyörien liityntäpysäköinnistä sivuillamme

Lisätietoa liityntäpysäköinnistä ja pysäköintiin varattujen alueiden sijoittumisesta Helsingissä saat HSL:n sivuilta.