Matinkylän metroaseman ja bussiterminaalin väliset liukuportaat ja hissit poissa käytöstä 1.-7.7. huoltotöiden vuoksi

Matinkylän metroaseman kauppakeskukseen ja bussiterminaaliin vievät liukuportaat ja hissit ovat pois käytöstä viikon ajan 1.-7.7. ja toisen viikon elokuun alussa. Yhteys kauppakeskuksen suuntaan suljetaan, koska liukuportaiden kattorakenteissa tehdään huoltotöitä.

Matinkylän metroaseman laituritaso, ovet ja liukuportaat kauppakeskukseen.

Yhteys on suljettuna vain rakennustelineiden kasaamisen ja purkamisen ajan, niiden välissä yhteys on matkustajien käytössä. Huoltotyöt liittyvät aseman käyttöönotosta asti käytössä olleiden paloilmaisimien vaihtoon. Säännölliset huoltotyöt ja kunnossapito takaavat aseman luotettavan toiminnan ja turvallisuuden. Samalla huolletaan myös valaistusta ja tehdään toimenpiteitä, jotta valaisimia on jatkossa aiempaa helpompi huoltaa.

Kaupunkiliikenne ja HSL tiedottavat vielä heinäkuun aikana tarkemmin, milloin sisäänkäynnin elokuussa sulkeva telineiden purku tapahtuu. Töillä ei ole vaikutusta metroliikenteeseen.

Pääset sulkujen ajan metroon aseman toiselta sisäänkäynniltä Tynnyritien ja uimahallin puolelta. Voit kulkea bussiterminaalin ja metron käytössä olevan sisäänkäynnin välillä helpoiten Tynnyritien ja Markkinakadun kautta.Reitti bussiterminaalista ja kauppakeskuksesta alkaa bussiterminaalin laiturin 10 viereiseltä uloskäynniltä, ja kulkee ovelta suoraan eteenpäin Tynnyritietä pitkin uimahallin ja lukion ohi metron sisäänkäynnille.

Jos saavut bussilla Matinkylän terminaaliin, pääset metron käytössä olevalle sisäänkäynnille myös kulkemalla saapuvien bussien päätepysäkiltä ovien jälkeen oikealle ulos terminaalista ja kulkemalla uloskäynnin jälkeen oikealle eli Suomenlahdentietä pitkin metron sisäänkäynnille.

Aalto-yliopiston metroaseman kauppakeskuksen ja yliopiston puolen sisäänkäynti suljettuna heinäkuun puolivälistä alkaen

Aalto-yliopiston metroaseman itäpääty eli yliopiston ja kauppakeskuksen puoleinen sisäänkäynti on suljettuna 15.7.- 25.8. Sisäänkäynnillä tehdään vastaavia paloilmoitinjärjestelmän ja valaistuksen huoltotöitä, joiden takia aseman Tietotien sisäänkäynti on suljettuna kesäkuun alusta alkaen. Myös nämä työt sulkevat kulkuyhteyden kokonaan, koska Aalto-yliopiston asemalla töitä ei ole mahdollista tehdä osissa, eikä liukuportaissa ja hissiaulassa voi kulkea rakennustelineiden vuoksi. Elokuussa töiden aikana pääset metroon aseman toiselta sisäänkäynniltä eli Tietotien puolelta. Töillä ei ole vaikutusta metroliikenteeseen.