Mannerheimintien ratikka- ja bussireitteihin muutoksia 6.3. – katutyöt vaikuttavat alueella vuoden 2025 loppuun asti

Raitiolinjat 4 ja 10 siirtyvät poikkeusreiteille maanantaina 6.3., kun Mannerheimintien peruskorjaus alkaa. Peruskorjauksessa kehitetään myös joukkoliikenteen toimivuutta: raitiovaunuille rakennetaan uudet kiskot 2,6 kilometrin matkalle.

Raitiovaunu 9 pysäkillä.

Raitiolinjat 4 ja 10 sekä bussilinjat 63, 212, 213 ja 400 siirtyvät poikkeusreiteille maanantaina 6.3., kun Mannerheimintien peruskorjaus alkaa. Muut bussilinjat säilyvät Mannerheimintiellä, mutta linjojen 40, 200, 300, 321, 345(N) ja 431(N) aikatauluihin tehdään pieniä muutoksia.

Peruskorjauksessa kehitetään myös joukkoliikenteen toimivuutta: raitiovaunuille rakennetaan uudet kiskot 2,6 kilometrin matkalle. Pysäkkien esteettömyyttä parannetaan, mutta niiden paikat pysyvät suunnilleen samoina kuin aiemmin.

Peruskorjaus aiheuttaa muutoksia joukkoliikenteen reitteihin ja aikatauluihin vuoden 2025 loppuun asti. Liikennejärjestelyt myös muuttuvat peruskorjauksen edetessä. Nyt voimaan tulevat muutokset reiteissä ja aikatauluissa näkyvät jo Reittioppaassa.

Tietoa järjestelystä

Mannerheimintien peruskorjaus tehdään kahdessa osassa. Ensiksi rakennetaan Postikadun ja Runeberginkadun välinen osuus, minkä jälkeen siirrytään Runeberginkadun ja Reijolankadun väliselle osuudelle. Ensimmäinen vaihe kestää arviolta syksyyn 2024. Tavoitteena on, että työt päättyvät vuoden 2025 loppuun mennessä. Joukkoliikenteen reitit tulevat muuttumaan työmaan edetessä.

Lue lisää HSL:n uutisesta