Vastaa kyselyyn Kaisantunnelin tulevasta pyöräpysäköintikeskuksesta

Kaupunkiliikenne kutsuu kaikki pyöräilystä kiinnostuneet vaikuttamaan Kaisantunnelin pyöräpysäköintikeskuksen palvelukonseptin ja suunnitelmien viimeistelyyn. Kyselyssä voit kertoa näkemyksiäsi keskukseen toivottavista palveluista. Voit myös ehdottaa pyöräpysäköintikeskukselle iskevää ja osuvaa nimeä.

Havainnekuva Kaisantunnelista sisältä.

Uusi pyöräpysäköintikeskus rakennetaan yli 1 000 polkupyörälle Helsingin keskustaan osaksi Kansalaistorilta Kaisaniemeen rakentuvaa kävelyn ja pyöräliikenteen alikulkuyhteyttä eli Kaisantunnelia. Helsingin päärautatieasema on yksi Suomen vilkkaimmista joukkoliikenteen solmukohdista. Hankkeen tavoitteena on lisätä pyöräliikenteen houkuttelevuutta tarjoamalla turvallinen, helppokäyttöinen ja täyden palvelun pyöräpysäköintikeskus sisätilassa keskeisellä paikalla Helsingin ytimessä.

Havainnekuva Kaisantunnelin sisäänkäynnistä itäpuolella.
Havainnekuva Kaisantunnelin sisäänkäynnistä itäpuolella.

Pyöräpysäköintikeskukseen suunnitellaan runkolukittava pysäköintimahdollisuus mahdollisimman monelle polkupyörälle kuitenkin huomioiden erilaisten pyörätyyppien tarpeet sekä erilaisia pyöräliikennettä tukevia palveluita. Kaisantunnelin ja pyöräpysäköintikeskuksen rakentaminen käynnistyi vuonna 2021 ja kestää arviolta alkukevääseen 2024.

Pyöräpysäköintikeskuksen palvelukonseptin ja suunnitelmien viimeistelyä varten kartoitetaan pyörällä liikkuvien tarpeita muun muassa lyhyellä kyselyllä. Vastaamalla tähän kyselyyn voit vaikuttaa siihen, minkälaisia telineitä tai lisäpalveluita tullaan toteuttamaan. Vastaaminen vie muutaman minuutin.

Kyselyyn voi vastata 24.2.2023 asti.

Kaupunkiliikenne Oy tuottaa ja kehittää yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa Helsinkiin erilaisia pyöräliikenteen palveluita. Laadukkaan pyöräpysäköinnin tarjoaminen on merkittävä osa kokonaisvaltaista pyöräliikenteen edistämistä.