Pyöräilyviikko polkaistaan käyntiin 6.5. kaupunkipyöräpäivällä

Kaupunkipyörät ovat suosittu tapa liikkua Helsingissä, ja kaupunkipyöräkausi kestää aina lokakuun loppuun asti. Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräverkostoon kuuluu lähes 4 600 pyörää ja 460 pyöräasemaa.

Kaupunkimaisemassa oleva kaupunkipyöräteline ja pyöräilijä, taustalla raitiovaunu.

Kaupunkipyörä on yhteiskäyttöpyörä Helsingissä liikkuville, niin asukkaille kuin kaupungissa vieraileville matkailijoille. Kaupunkipyöräjärjestelmä täydentää joukkoliikennepalveluja ja tuo matka-aika- ja terveyshyötyjä. Matkoista tulee sujuvampia, kun niiden yhdistämisestä tulee helpompaa. Kaupunkipyörillä saa ajaa sekä Helsingissä että Espoossa ja halutessaan polkaista Espoosta Helsinkiin tai toisinpäin. Kaupunkipyörän voi palauttaa mille tahansa kaupunkipyöräasemalle. Kaupunkiliikenne Oy vastaa palvelun hankinnasta Helsingissä.

Kaupunkipyöräpalvelun alkaessa vuonna 2016 verkosto käsitti 50 pyöräasemaa ja 500 kaupunkipyörää. Kauden alkaessa 2022 kaupunkipyöriä on lähes 4 600 ja pyöräasemia on 460. Helsingin Itäisin asema on Vartioharjussa.

Näin otat kaupunkipyörän käyttöön

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräkaudet voi ostaa osoitteesta hsl.fi/kaupunkipyörät. Koko kauden eli seitsemän kuukauden käyttöoikeus maksaa 35 euroa. Pyörän käyttöoikeuden voi osaa myös lyhyemmäksi ajaksi eli päiväksi tai viikoksi kauden alusta alkaen. Päivän ja viikon käyttöoikeudet maksavat 5 ja 10 euroa. Voit käyttää kaupunkipyörää yhtäjaksoisesti puoli tuntia, jonka jälkeen maksukortiltasi veloitetaan lisämaksuna yksi euro jokaisesta seuraavasta puolituntisesta. Yhtäjaksoisen käytön yläraja on viisi tuntia.

Rekisteröinti tapahtuu HSL:n kaupunkipyörät-sivustolla. Rekisteröinnin yhteydessä asiakkaan tulee syöttää järjestelmään maksukorttitiedot, ja valita nelinumeroinen PIN-koodi. Järjestelmä antaa asiakkaalle henkilökohtaisen pyöräilijätunnuksen. Pyöräilijätunnus ja PIN-koodi tarvitaan, kun pyörä otetaan käyttöön asemalta.