Pikaratikkaliikenne alkaa 21.10. karnevaalitunnelmissa

Helsingin seudun ensimmäinen pikaraitiotie avautuu lauantaina 21. lokakuuta. Liikenne uudella radalla alkaa aamulla kello 9.20. Tule jututtamaan Kaupunkiliikenteen ja HSL:n asiantuntijoita infopisteille avajaispäivänä!

Uusi pikaratikka, etualalla kukkia.
Kuva: HSL

Ensimmäinen pikaraitiovaunu lähtee liikkeelle Aalto-yliopiston pysäkiltä kohti Itäkeskusta kello 9.20. Ensimmäiset vaunut Itäkeskuksen ja Keilaniemen päätepysäkeiltä lähtevät kello 9.30, ja sen jälkeen vaunut liikennöivät 12 minuutin välein noin kello 20:een asti. Iltakahdeksan jälkeen vuorovälit alkavat harveta, mutta liikenne jatkuu noin kahteen asti yöllä.

Pikaraitiovaunujen kyytiin voi nousta ja kyydistä voi poistua kaikilta linjan pysäkeiltä. Suosittelemme kuitenkin avajaispäivänä varautumaan suuriin matkustajamääriin. Etenkin ensimmäisillä vuoroilla voi olla niin paljon matkustajia, etteivät kaikki välttämättä mahdu kyytiin.

Pikaraitiovaunun aikatauluihin voi tutustua jo nyt HSL:n Reittioppaassa.

Ratikkakarnevaali aamupäivällä Espoon Otaniemessä

Espoo kutsuu yhdessä HSL:n, Aalto-yliopiston ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY:n kanssa juhlistamaan pikaraitiotien avajaispäivää. Ensimmäinen ratikka lähetetään matkaan Retuperän WPK:n saattelemana Aalto-yliopiston pysäkiltä Helsingin Itäkeskuksen suuntaan kello 9.20.

Otaniemen kampuskeskus täyttyy karnevaalitunnelmasta, jossa mukana ovat muun muassa riehakkaasta esiintymisistään tunnettu Retuperän WPK, Aalto DJ:t ja Hovimuusikko Ilkka. Ohjelmassa on myös ylioppilaskunnan toimesta leikkimieleinen nimikilpailun Espoon raitiovaunun nimestä. Kaikille avoimilla kampuskierroksilla pääsee tutustumaan Väreeseen ja Harald Herlin -oppimiskeskukseen. Ratikkakarnevaalin ohjelma alkaa kello 8.45 ja jatkuu noin kello 12:een asti.

Espoossa uskotaan yhdessä tekemisen voimaan. Otaniemi on kansainvälisesti merkittävä tutkimus- ja innovaatioyhteisö, jonka muodostavat kaupunki, yliopisto, yritykset ja yhteisöt. Otaniemi valittiin vuonna 2023 vuoden kaupunginosaksi, jonka ainutlaatuisesta opiskelijakulttuurista kumpuava yhteisöllisyys rikastuttavat alueen ja sen lähiympäristön asukkaiden arkea ja juhlaa.

Infopisteet opastavat matkustajia pikaraitiotien varressa

Toivotamme matkustajat tervetulleiksi infopisteille Keilaniemessä, Aalto-yliopistolla, Leppävaarassa, Oulunkylän asemalla, Viikin tiedepuistossa ja Itäkeskuksessa. Pisteet sijaitsevat pysäkkien läheisyydessä. HSL:n pisteiltä saa lisätietoja pikaratikan liikenteestä ja muista matkustamiseen liittyvistä asioista klo 9.30-15. Paikalla on sekä HSL:n että pikaratikkaa liikennöivän Kaupunkiliikenne Oy:n asiantuntijoita.

Lisätietoa pikaratikan liikenteestä ja avajaisista HSL:n verkkosivuilla.