Kaupunkipyöräkausi alkaa 1.4.

Kaupunkipyörillä päästään taas 1.4. alkaen! Koko kauden käyttöoikeuden voi ostaa jo nyt. Kaupunkipyöräkausi kestää huhtikuun alusta lokakuun loppuun. HSL:n Reittioppaasta näkee reaaliaikaisesti käytössä olevat asemat, pyörien määrän ja reitit asemille.

Kaupunkipyöriä metroaseman edessä.

Uusi kaupunkipyöräkausi alkaa 1.4. Helsingissä ja Espoossa on yhteinen kaupunkipyöräpalvelu, mutta Vantaalla on omansa. Palveluiden pyöriä ei voi käyttää ristiin. Koko kaupunkipyöräkauden voit ostaa jo nyt. Muiden tuotteiden osto aukeaa kauden käynnistyessä.

Kaupunkipyöräpalvelu käyttöön koko kaudeksi, kuukaudeksi, viikoksi tai päiväksi

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräkaudet voi ostaa osoitteesta hsl.fi/kaupunkipyörät. Koko kauden eli seitsemän kuukauden käyttöoikeus maksaa 35 euroa. Pyörän käyttöoikeuden voi ostaa 1.4. alkaen myös lyhyemmäksi ajaksi eli päiväksi (5 euroa) tai viikoksi (10 euroa). Kevään uusi tuote on jatkuva kuukausitilaus, joka maksaa 7 euroa kuukaudessa.

Rekisteröitymiseen tarvitaan HSL-tunnus. Rekisteröinti tapahtuu hsl.fi/kaupunkipyörät-sivustolla.

Kaikki pyöräilyasemat saadaan käyttöön huhtikuun aikana

Runsasluminen talvi on hankaloittanut asemien asennusta, eikä aivan kaikkia niistä ehditä asentamaan 1.4. mennessä. Kaikki asemat pyritään kuitenkin saamaan paikalleen huhtikuun aikana. Käytössä olevat asemat löytyvät HSL:n Kaupunkipyörien verkkosivuilta ja Reittioppaasta. Reittioppaassa asiakkaan tulee sallia paikannus, jolloin Reittiopas näyttää lähimmät pyöräasemat, saatavilla olevien pyörien määrän sekä reitin asemalle. Samat tiedot saa myös syöttämällä Reittioppaaseen osoitteensa. Reittioppaan löydät HSL-sovelluksesta ja hsl.fi-verkkosivulta.

Kaupunkipyöräverkostoon kuuluu Helsingissä ja Espoossa lähes 4 600 pyörää. Pyöräasemia on Helsingissä 347 ja Espoossa 110.