Kaupunkiliikenne mukana valtakunnallisella pyöräilyviikolla 5.–14.5.

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 5.–14.5.2023. Sen tavoitteena on kannustaa ihmisiä pyöräilemään sekä tarjota hyödyllisiä pyöräilyyn liittyviä vinkkejä ja tapahtumia. Myös me Kaupunkiliikenne Oy:llä olemme osaltamme mukana rakentamassa parempaa pyöräilykaupunkia.

Liityntäpyöräpysäköintipaikka metroaseman edustalla.

Helsingin kaupungin tavoitteena on lisätä pyöräilyn osuutta liikkumismuotona 20 % vuoteen 2035 mennessä ja tämän kasvun mahdollistamisessa pyöräilijöille suunnattujen palvelujen rooli on merkittävä. 

Pyöräilyviikkoa poljetaan tänä vuonna pääteemalla ’’Pyöräpysäköinti – oikea ratkaisu oikeaan paikkaan’’. Pääteemalla kiinnitetään huomio pyöräpysäköintiin, sen laatuun, määrään, sijoitteluun ja käytettävyyteen.  

Olemme Kaupunkiliikenne Oy:ssa omalta osaltamme varmistamassa, että pyöräpysäköintipaikkojen ja -palveluiden määrä vastaa kysyntää sekä käyttäjien tarpeita raideliikenteen asemien yhteydessä. 

Liityntäpyöräpysäköinnin kehittämisen ja ylläpidon lisäksi Kaupunkiliikenteen vastuulla ovat Helsingin kaupunkipyöräpalvelu, Pyöräkeskuspalvelu sekä muut pyöräliikennettä tukevat palvelut. 

Lue lisää pyöräilypalveluistamme. 

Pyöräilytapahtumia pääkaupunkiseudulla 

Pyöräilyviikolla järjestetään pääkaupunkiseudulla erilaisia pyöräilytapahtumia. Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin seudun pyöräilijät (Hepo) ry. Kaupunkiliikenne Oy:n tuottamat pyöräilypalvelut ovat mukana mm. seuraavissa tapahtumissa: 

  • lauantai 6.5. Pyörien koeajotilaisuus Kansalaistorilla klo 12–17. Koeajettavana myös Helsingin ja Espoon kaupunkipyöriä.
  • keskiviikko 10.5. Aamupalaa pyöräilijöille klo 7–9: aamupala tarjolla Porkkalankadun sillan alla Pyöräkeskuksen ulkopuolella. Pyöräkeskus avautuu kyseisenä päivänä poikkeuksellisesti jo klo 7.  

Lisätietoa Pyöräilyviikon tapahtumista pääkaupunkiseudulla löydät Hepon sivuilta.