Rautatientorilla muutoksia liukuportaiden järjestyksessä – kerro mielipiteesi! 

Rautatientorin metroasemalla muutetaan liukuportaiden kulkusuuntia neljä viikkoa kestävän kokeilun ajaksi. Kokeilu alkoi 17.10. ja se päättyy 14.11.2022.  Anna meille palautetta vastaamalla kyselyyn!

Ihmisiä metroaseman liukuportaissa.


Kokeilulla testataan, voidaanko ylös ja alas menevien liukuportaiden järjestystä muuttamalla vaikuttaa matkustajavirtojen liikkumiseen asemalla ja laitureilla. Tavoitteena on, että matkustajien liikkuminen olisi sujuvampaa ja metrojunaan olisi mahdollista siirtyä nopeammin.   
 
Järjestystä muutetaan niin, että alas vie toinen keskimmäisistä liukuportaista ja ylös kuljetaan reunimmaisia liukuportaita pitkin. Käytössä olevien liukuportaiden määrä ei muutu nykyisestä: yksi liukuporras kulkee alas ja kolme ylös. Uusi järjestys on käytössä koko neljän viikon testijakson ajan.    
 
Testijakson ajan matkustajia tiedotetaan asemalla muuttuneista kulkusuunnista tehostetusti muun muassa äänimajakan avulla. Voit tarkastaa liukuportaiden kulkusuunnat myös liikennevalo-opasteista portaiden yläpuolelta.  
 
Voit antaa meille palautetta uudesta järjestyksestä vastaamalla kyselyyn. Kysely on auki sunnuntaihin 13.11. saakka. Muistathan vastata anonyymisti. Kiitos avustasi! 
 
Jos tulokset ovat hyviä eli asemalla liikkuminen muuttuu sujuvammaksi ja nopeammaksi, liukuportaiden kulkusuuntien järjestys jätetään pysyväksi. Tiedotamme kokeilun jälkeisestä järjestyksestä erikseen ennen kokeilun päättymistä.