Metroasemien opastetaulut uusitaan

Metroasemien määränpäistä ja linjastosta kertovat opastetaulut päivitetään metron uuden osuuden mukaisiksi. Uusissa opasteissa on pääteasemana Matinkylän sijasta Kivenlahti.

ihmisiä menossa metrojunaan

Opasteasennukset aloitetaan Itä-Helsingin ulkoasemilta, ja asennuksissa edetään vaiheittain idästä länteen niin, että uudet opasteet on vaihdettu kaikille asemille ensi vuoden alkuun mennessä. Tämä tarkoittaa, että metroasemilla on näkyvillä uusia opasteita ja linjatietoa jo ennen kuin liikenne Matinkylän ja Kivenlahden välillä alkaa. Tarvittaessa voit tarkastaa käytössä olevan metro-osuuden tiedot asemien julisteista tai HSL:n Reittioppaasta.

Samalla opasteisiin päivitetään myös muita metroasemilla ja metrolinjoilla suunnistamista helpottavia muutoksia, kuten Helsingin keskustaan ohjaava opastus suurelle osalle asemista.

Muutoksissa vaihdetaan myös asemien raidekohtaiset linjakartat eli linjajanat, joissa on korostettu entistä vahvemmin sitä suuntaa, jolle kyseiseltä raiteelta pääsee. Linjajanojen uusi ilme on suunniteltu kesällä järjestetyn matkustajakyselyn tulosten avulla.

Kaikille metroasemille kiinnitetään tiedotteet uusien opasteiden asennuksista.