Kampin metroaseman Fredrikinkadun sisäänkäynnin liukuportaat suljetaan viikonlopuksi 5.–7. toukokuuta

Kampin metroaseman Fredrikinkadun sisäänkäynnin kaikki liukuportaat poistetaan käytöstä viikonlopuksi perjantaina 5. toukokuuta noin kello 18. Liukuportaat otetaan takaisin käyttöön maanantaina 8. toukokuuta metroliikenteen käynnistyessä.

Kampin metroaseman liukuportaat.
Kampin metroaseman Fredrikinkadun sisäänkäynti. Kuva: HSL

Kun Fredrikinkadun sisäänkäynnin liukuportaat ovat kiinni, metrolaiturille pääsee parhaiten Kampin liikekeskuksen kautta. Metroaseman Fredrikinkadun sisäänkäynnin hissit ovat käytettävissä, mutta niille on odotettavissa ruuhkautumista.

Maanantaiaamusta 8. toukokuuta alkaen metroaseman Fredrikinkadun puoleisella sisäänkäynnillä avautuu kaksi liukuporrasta, joista toisella pääsee ylös ja toisella alas. Kolmas liukuporras pysyy toistaiseksi kiinni.

Liukuportaiden tilapäinen sulkeminen on välttämätöntä, koska liukuportaiden väliin rakennetaan väliaikainen suojaseinäke. Tulevien vuosien aikana liukuportaat uusitaan kokonaan.

Porrastyöt ovat osa meneillään olevaa esirakentamista

Kampissa korjataan alueen infraa ja valmistaudutaan uuden terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakentamiseen. Töiden tilaaja on Helsingin kaupunki ja ne toteuttaa YIT.

Kampin metroaseman Fredrikinkadun lippuhallin ympäristön katualueella jatkuvat kunnallistekniikan johtojen siirtotyöt. Toukokuussa aloitetaan myös pienimuotoisia tekniikkasiirtoja lähiliikenteen (Espoon) bussiterminaalissa, joka sijaitsee Kampin liikekeskuksen alakerrassa. Työt vaikuttavat vähäisissä määrin siihen, missä kohdassa saapuvat linja-autot päästävät asiakkaat terminaaliin.

Mikäli rakentamisen mahdollistava asemakaava tulee voimaan, uuden terveys- ja hyvinvointikeskuksen talonrakennustyöt käynnistetään arviolta vuodenvaihteessa 2023–2024.

Esirakentamisen etenemistä voi seurata verkossa: www.yit.fi/keskustanthk
Joukkoliikennettä koskevat tiedot: hsl.fi