Hakaniemen metroaseman pohjoispään lippuhalli peruskorjataan – vain eteläiset sisäänkäynnit käytössä

Metroaseman pohjoispään lippuhalli ja sisäänkäynti Toisella linjalla suljetaan maanantaina 3. tammikuuta 2022, kun perusparannustyöt alkavat. Metroaseman eteläiset sisäänkäynnit Hakaniemen torilla ja Ympyrätalon vieressä ovat käytössä peruskorjauksen aikana.

Perusparannuksessa lippuhalliin rakennetaan kaksi uutta liiketilaa ja nykyisiä liiketiloja laajennetaan. Toisen linjan sisäänkäynnille asennetaan liukuporras. Lippuhallin lattia- ja seinäpinnat uusitaan kokonaisuudessaan ja valaistusta parannetaan. Tiloihin lisätään myös esteettömän liikkumisen opasteita. Wc-tilat uusitaan ja samalla rakennetaan uusi esteetön wc-tila. Lippuhallin tiloissa parannetaan paloturvallisuutta, energiatehokkuutta ja tilavalvontaa.

Metroaseman viereen rakenteilla olevan Lyyra-korttelin alimmista liiketiloista, päivittäistavarakaupasta ja ravintolasta, tulee kulkuyhteys lippuhalliin.

Lippuhallin perusparannus valmistuu vuonna 2023.

Hakaniemen metroasema otettiin käyttöön vuonna 1982. Tilapintoja ja tekniikkaa ei ole uusittu kaikilta osin 70-luvun rakentamisen jälkeen.

Hakaniementorin puoleiset sisäänkäynnit ja lippuhalli on uudistettu aiemmin, ja remontti valmistui vuonna 2019.