Lautta Amiraali Suomenlinnan edessä.

Kruunuvuorenrannan lautalla

Lautta Amiraali Suomenlinnan edessä.

Kruunuvuorenrannasta keskustaan

Lauttaliikenne kulkee Laajasalon Kruunuvuorenrannan ja Kauppatorin lähellä Aleksanterinkadun ja Pohjoisrannan risteyksessä sijaitsevan Meritullintorin välillä. Lauttamatkalle käy HSL:n AB-vyöhykkeet sisältävä lippu.

HSL kehottaa matkustajia ostamaan lipun ennakkoon tai käyttämään lipun ostoon HSL-korttia tai HSL-sovellusta. Lautalla tai lauttarannoissa ei ole lipunmyyntiä.

Lauttamatka kestää yhteen suuntaan noin 20 minuuttia. Lauttaliikenne kulkee kesällä kaikkina päivinä ja talvella arkisin noin kello 7-22. Vuoroväli on noin 50 minuuttia. Talviviikonloppuisin lautta kulkee noin klo 10-18. Lautan talviliikennekausi alkaa marraskuun alussa.

Lautalle saa tuoda polkupyörän ilman lisämaksua, mikäli lautalla on tilaa sille. Reitti Meritullintorilta lauttaan on esteetön. Kruunuvuorenrannan väliaikainen laituri ei ole kaikilta osin esteetön, ja henkilökunta avustaa tarvittaessa lauttaan nousemisessa.

Lauttaliikenne operoidaan ympäristöystävällisellä uusiutuvalla dieselillä (HVO).

Info

Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan lauttaliikenteen kysyntää ja tarvetta arvioidaan liikennöinnin aikana ja liikennöintiä jatketaan enintään Kruunusiltojen valmistumiseen asti. Vuoden 2024 liikenne varmistuu Helsingin kaupungin talousarviovalmistelun yhteydessä.

  • Kaupunkiliikenne Oy toimii liikenteen tilaajana.
  • Liikenteen tuottajana toimii Suomenlinnan liikenne Oy ja
  • operointia hoitavat Sun Ferry ja JT-Line.
  • Kaupunkiliikenteellä ja HSL:llä on kyseiseen liikenteeseen liittyen sopimus lipunmyyntiyhteistyöstä.

M/S Amiraali

Lauttana toimii Sun Ferryn ja JT-Linen operoimana M/S Amiraali. Lautalla on paljon istumapaikkoja sekä sisällä että aurinkokannella. Se soveltuu loistavasti isojen ryhmien kuljetuksiin.