Lähikuva Pyöräkeskuksesta.

Cykelcentret

Verktyg och vägledning för att självständigt underhålla en cykel i Gräsviken, Banan.

Cykelcentret finns på Banan

Cykelcentret öppnade i augusti 2021 på en ny plats vid slutet av Banan i Gräsviken. Det ger möjlighet att självständigt underhålla cykeln under vägledning av en yrkeskunnig.

Cykelcentret har öppet vardagar kl. 9–17.

Rådgivning och verktyg för att reparera cykeln

Från cykelcentret får man praktiska råd om underhåll av cyklar och man kan också låna verktyg gratis. Man kan få snabbservice av cyklar på plats och centret erbjuder möjligheten att självständigt underhålla cykeln under vägledning av en yrkeskunnig rådgivare.

Snabbservice

Snabbservicen hjälper till exempel med att reparera ett punkterat däck eller att smörja gnisslande kedjor. En pumpstation finns också tillgänglig, där man kan pumpa däcken själv utan kostnad. Cykelcentermekanikerns verktygsback innehåller alla de viktigaste verktygen för att underhålla cyklar, såsom skiftnycklar, kedjepiska och nippelnycklar.

Kartor och tips på rutter

Centrets personal har även kunskap om cykelrutter och trafikreglerna för cyklister. Det lönar sig att be om kartor och råd. Centret har fått mycket beröm för sin expertservice, som även finns tillgänglig för kunderna på engelska.

Lokal för evenemang

Cykelcentret lämpar sig utmärkt till exempel som startpunkt för cykelutflykter eller för att demonstrera olika cykelprodukter.

Olika organisationer är välkomna att ordna även egna cyklingsevenemang för allmänheten i cykelcentrets lokaler. Lokalerna får användas utan avgift.

Kontaktuppgifter

Suomen Työsuhdepyörä Oy är samarbetspartner också i år.